Sup Tulang Merah Singapura

Sup tulang merah declicious!
Melawat ke Singapura memang tak sah kalau tak pekena sup tulang merah. Dengar nama jer rasa macam extreme makanan nie, boleh makan ker?

Now, baru Lisa berpeluang untuk merasai sendiri keenakan sup tulang merah yang seringkali kudengari. Sup tulang merah yang lazat dan affordable boleh didapati di Geylang Road.

Rancangan asal nak g Geylang Serai Market, namun apa dayanya udah tutup. Market tu buka dari pagi sampai ke petang. So, Lisa just drop by kt Geylang Road aka Little Indonesia utk makan makanan Melayu, Duduk singapore 10 hari membuatkan daku rindu dengan Malaysia..huhuh.

Me main bedal jer without knowing it is a kambing. I thought lembu. Nasib baiklah Lisa boleh layan. Kambing tu xbuatkan Lisa pening pun. Rasa sup tu macam ala2 kimball and u all pasti akan menjilat2 pinggan itu.Me order utk 2 org makan, 9 dollar include nasi. nasi banyak pulak tu. Harga sup tulang nie starting from, 6 dollar (sorang makan), 8 dollar (2org makan). But 8 dollar tu pun dah kira banyak siap boleh tapau utk makan esok.heheeh.

Warna merah dan aromanya membuatkan kami berdua kecur liur dan tak sabar nak makan.Rasa pedas, manis dan masam cukup membuatkan anda untuk terus mencedok nasi lagi. Apatah lagi menghirup tulang tersebut.,yummy.

My friend pula order rojak Singapore and the taste is very good. Especially the sambal..yummy. me order Milo dinosaur (milo tabur) dan rasa die memang kick giler. first time minum milo sedap kt sg. Milo tu siap ade whipped cream lagi. My friend pulak order cendol. Berlemak giler..terangkat kepala. Ini baru cendol. (penghidap kencing manis tidak digalakkan minum air ini)..hehe

Lisa belanja u all dengan picture ini~~

Ab Rahman Muslim food kedai sup tulang, gerai air paling kiri tu tempat we all beli air.

Rojak Singapura

Milo Dinosaur vs cendol..berbaloi2
 Untuk ke Geylang, naik MRT ke payar lebar dan ia cuma 5 minit walking distance.

Till then~~

Comments

  1. nampak sedap tapi queenpink tak boleh makan makanan yang pedas sejak pregnant :)

    ReplyDelete
  2. Nie xpedas sgt, sebab mixed dgn tomato.xper pas pregnant makan yer;)

    ReplyDelete
  3. daging kambing kalo orang pandai masak dan kena dengan menunya tak buat kita pening kepala..sedap ada lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..pandai mamak nie masak.xpening pun.

      Delete
  4. haaaai Lisa.. lama tak jenguk sini hehehe
    10 hari tudiaaaa p singapore.. slalu dngr org p 3h2m ke hehehe.. kalo da smpai kat satu2 tempat mmg makanan dia yg nak diattack hahaha. apa kes x makan kan ? haruslah cuba.. rojak tu cem cucur udang je CT tngk.. ahaks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. keje..2 hari je sempat berjalan..kekeke.mcm cucur udang, tapi xde udang pun kekek. rojak nie ade kentang n mcm cucuk2 yg ade kt msia. kuah die je Lisa berkenan. if g geylang mesti pekena milo dinosour nie..kaw wooo

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pakaian Ikut 4 Musim di Korea

Pengalaman sewa rumah di Korea.

Kat Mana Halal Jajangmyeon?